Soppa är billigt och gott och kan göras både vegetarisk eller med kött. Det här receptet är grönsakssoppa med kött, men vill du ha en vegetarisk variant så byter du ut köttet mot grönsaksbuljong.
Du behöver:
kött, gärna lättrimmat
rotfrukter (finns färdigmixade påsar i grönsaksdisken)
potatis, morot, palsternacka, kålrot, lök
vatten ev buljong
Börja med att koka köttet. Spara vattnet för det blir basen(buljong).
Du kan frysa ev buljong som blir över.
Skala och skiva all rotfrukter i mindre bitar. Lägg allt i en kastrull och häll över buljong (utan köttet) så att det täcks + lite till.
Koka tills rotfrukten är mjuk. Tiden beror på hur stora bitar du valt att göra. Smaksätt med salt, vitpeppar, timjan och ev grovmalen senap.
Dela det kokta köttet i mindre bitar och lägg i soppan.
Smaka av.
Njut med knäckebröd eller grov macka med ost till.