Dessa köttbullar är gjorda på hjort- och vildsvinsfärs med hemgjord potatismos och hemkokt lingonsylt. Du hittar recept på detta här på min sida.
Du behöver:
500 gr viltfärs (här: hjort och vildsvin)
grovmalen skånsk senap
1 ägg
1 dl grädde eller mjölk
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
smör att steka i
Blanda färs, ägg, timjan, salt, vitpeppar, grädde/mjölk och senap till en jämn smet.
Rulla bullar med blöta händer så klibbar smeten mindre.
Stek i smör, gärna tillsammans med skivad lök och svamp.
Servera med potatismos och brun sås.
Brun sås:
25 gr smör
2 – 3 msk mjöl
vatten
salt
ev grädde
ev lingonsylt
Smält 25 gram smör i stekjärnet där du stekt köttet utan att skölja av.
Häll i 2-3 msk mjöl och vispa snabbt ihop till en tjock massa.
Häll på lite vatten och vispa ut mjölmassan.
Häll på mer vatten, vispa och koka upp.
När såsen tjocknar så smaksätt med salt, ev lite lingonsylt och grädde.
Smaka av!