Den här pajen är lika god även om du plockat svampen i grönsaksdisken eller skogen. Det går bra att byta ut kantareller mot champinjoner eller skinka.

Du behöver:
Pajdeg:
125 gram smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten

Fyllning:
en bit purjolök
1 dl soltorkade tomater i olja
1 dl färsk bladpersilja
salt
peppar
400 gram kantareller
1 dl grädde
2 dl mjölk
2-3 msk grov skånsk senap
1-2 dl riven ost, gärna med stark smak
olja att steka i

Börja med att blanda pajdegen för hand eller i en matberedare.
Tryck ut den i en pajform och nagga botten med en gaffel.
Sätt in i ugn på 200 grader i 10 minuter.

Under tiden strimla purjolök, tomater och persilja var för sig.
Skölj och dela kantarellerna.
Häll i olja eller smör i en stekpanna och lägg i purjolök och kantareller.
Stek på medelvärme tills vätskan försvunnit ur svamparna.
Blanda i de skivade tomaterna och låt de steka med ett par minuter.

Vispa ihop ägg, grädde och mjölk lite lätt.
Smaksätt med salt, peppar och senap.
Blanda i den hackade persiljan samt den rivna osten.

Lägg svamp, tomat och purjolök i den förbakade pajen.
Häll över äggblandningen.
Ställ i ugn på 200 grader i 30-40 minuter.
Servera en god sallad till och kanske en sås av crème fraiche och senap.
Smaklig spis!