Denna tårta ska vara sned i bottnarna. Tårtformarna är inköpta via internet från USA men du kan hitta flera bra filmer på nätet om hur du skär till vanliga tårtbottnar för att få denna effekt.

Jag bakade vanliga tårtbottnar men fick göra trippel sats på understa lagret och dubbel på den i mitten, då formarna var väldigt stora. Anpassa efter ditt antal gäster.

Använd dig av ditt favoritrecept på tårtbotten (länk till Icas tårtbottenrecept). Baka tre tårtor i olika storlek. Smaksätt ev en av bottnarna med kakao.

Du behöver:
Se t ex Icas recept ovan till tårtbotten eller köp färdiga bottnar.
vaniljkräm – blanda förslagsvis marsanpulver och mjölk(se paketet)
mosade jordgubbar blandade med lite vispad grädde
vispad grädde
kakao
ett tårtlock av marsipan (finns färdiga)
chokladprickar
mörk smält choklad

Dela tårtbotten i tre delar.
Lägg vaniljkräm på första tårtbotten (blanda marsánpulver och mjölk).
Lägg på en bottendel.
Lägg på jordgubbsröra på nästa lager.
Lägg på sista tårtbottendelen.
Upprepa på samma sätt på de andra tårtorna eller gör annan fyllning.

Nedersta tårtan är täckt av vispad grädde.
Mellersta tårtan är täckt av smält choklad. Du kan även ha vispad grädde blandat med kakao.
Översta delen är täckt av först ett tunt lager av vispad grädde. Sedan ett vitt lock av marsipan ovanpå grädden.

OBS! Glöm inte att sätta stödpinnar i det undre lagret innan du lägger på nästa tårta som står på kartongskiva. Glömmer du detta kommer tårtan att kollapsa. Titta gärna på nätet på filmer hur du kan göra.

Dekorera med vispad grädde, chokladprickar, chokladdekorationer, bär ja allt som du tycker om.