Den här glasstårtan smakar choklad och hallon men du kan ju testa andra smaker också. Enkelt, gott och görs i förväg. Tas fram cirka 30 minuter innan den ska serveras. Då har du tid att ev. dekorera den.
Du behöver:
1 pkt marängbottnar
8 äggulor
1,25 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
2-3 msk kakao
200 gr hallon (koka frysta hallon några minuter och låt svalna)
1 springform i storlek med marängbottnarna
Vispa äggulor, vaniljsocker och florsocker vitt och pösigt.
Vispa grädden för sig. Blanda ner i smeten.
Häll hälften av smeten i en annan skål.
Smaksätt en del smet med hallon och den andra delen med kakao (Obs! Sikta ner kakaon)
Lägg en marängbotten i formen.
Häll över en av smeterna.
Lägg på den andre marängbotten.
Häll på den andre smeten.
Ställ i frysen i minst 4 timmar, helst ett dygn.
Ta fram cirka 30 minuter innan servering. Dekorera gärna glasstårtan.