Hemlagad kräm på bär är underbart gott och enkelt att göra. När du gör krämen själv kan du styra till exempel sockermängd och smak själv. Det här receptet ger efterrätt till åtminstone 3-4 personer.

Du behöver:
cirka 1 liter bär (du kan givetvis göra på valfri mängd – anpassa bara ingredienserna), frysta går utmärkt, skiva färska bär
4 – 5 dl vatten(beror på hur vattniga bären är)
socker (mängden beror helt på hur söta bären är – smaka av!)
fläderblomssaft (kan uteslutas)
potatismjöl

Häll bären i en gryta.
Häll på vatten och koka i cirka 10 minuter. Bären ska knappt täckas av vatten. (Häll på lite mer vatten om det behövs.)
Vispa sönder bären med en handvisp i grytan.
Smaka av krämen med 1-2 msk koncentrerad fläderblomssaft och socker.
Rör ut 2 msk potatismjöl i lite vatten i ett glas. Häll ner hälften i krämen i en fin stråle medan du vispar. (Det tjocknar direkt). Häll i resten om krämen inte är tjock men se upp! Alltför mycket och krämen blir som tapetklister när den svalnat.

Ta av krämen från spisen och strö ett tunt lager socker på ytan. Då bildas inte en hinna medan krämen svalnar.
Servera med glass, mjölk eller grädde.

OBS! Om du vill göra kräm på andra bär så tänk på att anpassa mängden vatten då vissa bär är inte så saftiga som jordgubbar.