En god och lättlagad måltid så här i svamptider.

Börja med att göra en pajdeg. Jag lägger allt i en matberedare och blandar men du kan även blanda för hand.

smör
mjöl
vatten
ev timjan
svamp
lök
ev sallad, creme fraiche, senap

Pajdeg:
125 gr smör
3 dl mjöl
3 msk vatten
I svamppajer brukar jag även lägga ner lite timjan i degen.
Tryck ut degen i en pajform.
Baka utan fyllning i 10 min i 200 grader.

Under tiden fräser du svamp t.ex. kantareller i smör med förslagsvis lite hackad lök i en stekpanna. Jag lade även i lite delade sockerärter.

När paj och svamp är klara, lägg i svampfyllning i pajskalet.
Strö över riven ost(gärna lagrad).
Vispa ihop 3 ägg med 3 dl mjölk eller grädde och häll över fyllningen.
Sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 30 min.

Ät gärna en god sallad till och creme fraiche blandat med grov senap.