En rätt som är klar på 30 min och kan göras vegetarisk med halloumi.

Till 3-4 personer behöver du:
1 ring falukorv eller 2 kalkonfalukorvar
ketchup
lök, hackad (kan lätt uteslutas för ömtåliga och/eller små magar)
3 dl grädde
ev. en klick grovmalen skånsk senap för att lyfta smaken
ev. en paket halloumi delad i stavar (om man vill byta ut korven)

Ris eller pasta att äta till, efter tycke och smak.

Sätt på vatten till ris eller pasta. Följ paketets anvisning.
Dela falukorven i stavar och hacka ev. lök.
Häll lite olja i stekpannan och börja steka löken ett par minuter.
Lägg sedan i korvbitarna alternativt halloumibitarna.
Rör då och då.
När korven/osten fått färg så häller du på ketchup, grädde samt ev. senap.
Rör om och smaka av.

Om du ska göra vegetarisk korv stroganoff gör du på samma sätt,
men halloumin ska bara stekas några minuter.