Denna vegetariska lasagne är lättlagad och god. Givetvis kan du anpassa fyllningen lite efter vilka grönsaker du har i din kyl.
Du behöver:
färska lasagneplattor
1 pkt kokta linser
1 pkt krossade tomater
1 zucchini
salt
vitpeppar
oregano
1 vitlök
mozarella eller riven ost
ketchup
olja att steka i
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva zucchinin tunt eller riv den grovt.
Stek i lite olja tills den mesta vätskan kokat bort.
Häll på de sköljda linserna och koka med i ett par minuter.
Salta.
Häll olja i en kastrull.
Pressa vitlöken ner i oljan.
Häll i tomater.
Låt koka på medelvärme i cirka 10 minuter.
Smaka av med salt, vitpeppar, oregano och ketchup.
Häll ett lager tomatsås i en ugnsfast form.
Lägg på lite linser/grönsaker.
Lägg på lasagneplattor.
Stryk på ett tunt lager ketchup på plattorna.
Fortsätt varva lager.
avsluta med tomatsås.
Lägg på mozarellabitar eller riven ost.
Bakas i ugn på 200 grader i cirka 30 minuter.
Servera gärna en sallad till.