En av julens måsten på kakbordet! Här får du recept på musslor både med och utan mandel. Ät dem som de är eller fyll dem med sylt och vispad grädde.
Musslor utan mandel (receptet delvis taget från Icas Sju sorters kakor)
cirka 40 st
Du behöver:
200 g smör eller margarin
1,5 dl socker
3,5 dl mjöl
3 dl havregryn
formar för mandelmusslor
Rör ihop smör och socker för hand eller i t ex en matberedare.
Blanda i mjöl och havregryn.
När degen är väl blandad så tryck ut degen i formarna (obs – inte för tjockt).
Ställ formarna på plåt och baka i ugn 175 g i cirka 10 min. Tiden beror på ugn och hur tjocka du gjort dem.
Mandelmusslor
Du behöver:
200 g smör eller margarin
knappt 2 dl socker
6 dl mjöl
20 malda (ev skållade) mandlar
Blanda alltsammans för hand eller i en matberedare.
Tryck ut i formar (obs – inte för tjockt).
Gräddas i ugn cirka 8 minuter i 200 grader.
Tiden beror på ugn och hur tjocka du gjort dem.