Jag bjuder nu på receptet på mördegstårta med grädde – som en tårta smakade förr.

OBS! Tårtan ska “sätta sig” och därför bakas och läggas ihop 3-4 dagar innan den ska serveras. Förvaras insvept i plastfolie i kylen under tiden.

Du behöver:
4 hg smör
4,8 dl socker
3 ägg
9 dl mjöl
1 msk bakpulver
springform
vaniljkräm cirka 2-3 dl
1 brk äppelmos
4-5 dl vispad grädde

Rör smör och socker vitt och pösigt.
Blanda i äggen ett i taget (tips – knäck dem i glas så att inga skal följer med)
Blanda mjöl och bakpulver. Häll i degen i omgångar.

Dela degen i tre delar.
Smörj springformen och lägg i en tredjedel. Platta ut smeten med händerna.
Baka varje botten för sig i cirka 20 min i 175 grader.
Låt svalna i formen innan du tar ut bottnen.

Lägg samman:
Mellan första och andra botten brer du ut vaniljkräm.
Mellan andra och tredje botten brer du ut äppelmos. Var generös.
Plasta in och ställ i kylen i 3-4 dagar.
Serveringsdagen:
Vispa 4-5 dl grädde och täck tårtan.
Dekorera med riven choklad.