Medan sötpotatisen bakas i ugnen panerar du halloumin och steker den.
Jag åt bland annat bönröra till(se tidigare recept).

Du behöver till 2 personer:
1 ganska stor sötpotatis
1 pkt fetaost delad i mindre bitar/tärningar
1 pkt kokta kikärter
1 pkt halloumi
1 ägg
ströbröd
ev bönröra, majs och andra goda grönsaker efter smak.

Dela sötpotatisen på hälften (längs med).
Smörj en ugnsfast form med lite olja och lägg halvorna med den delade sidan upp. Salta lite och sätt in i ugnen på 200 grader i 20-30 min (beror på storleken). OBS! Ställ timern enbart på 15 min.

Skölj kikärterna. Lägg dem i en skål, häll lite olja, salt och ev 0,5 tsk malen kardemumma över dem. Blanda runt. När timern ringer efter cirka 10 minuter så ta ut sötpotatisen och strö över kikärter och fetaost. Ställ in i ugnen i ytterligare 10-15 min.

Skiva halloumin under tiden.
Knäck och vispa slarvigt ihop ett ägg i en skål med en gaffel,
Häll lite ströbröd på en assiett.
Vänd ostskivorna först i ägget och sedan i ströbrödet.
Stek i olja 1-2 min per sida så de får en vacker gulbrun färg.

Sedan är det bara att duka upp och njuta!